Kaune suvalgyta per 100 svirplių

Šiandien, balandžio 3 dieną, duris atvėręs kenkėjų restoranas „Pestaurant“ sulaukė lankytojų antplūdžio – jau suvalgyta per 100 svirplių.

Restorano lankytojai dalijasi įspūdžiais ir tikina, kad vabzdžius galėtų įtraukti į savo dienos meniu.

„Iš tiesų reikėjo daug pastangų, kad praryčiau svirplį, o skonis visai nieko, gal ir įprasčiau prie tokių pusryčių“, - pasakoja vienas iš „Pestaurant“ svečių.

Viena kaunietė kalba, kad prie restorano stalo prastovėjusi dvidešimt minučių, vis tik neišdrįso krimstelti skrudintų lervų, bet čiulpinuką su skorpionu lyžtelėjo.

UAB „ Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė, paklausta, kokia šio projekto idėja, tikina, kad taip norima atkreipti žmonių dėmesį į kenkėjus, paskatinti nebijoti kalbėti apie juos, apie kenkėjų keliamas problemas.

„Lietuvoje žmonėms vis dar gėda ir nedrąsu prabilti apie kenkėjus ir jų daromą žalą. Tikimės, kad gyventojai, susipažinę ir išvydę ant mūsų stalo patiektus vabzdžius, į juos pažvelgs truputį kitaip, kad restoranas paskatins dalintis problemomis ir jas drąsiai spręsti“, - kalba M. Kutkaitė.

Vadovė pasakoja, kad vabzdžių restoranas „Pestaurant“ pirmą kartą buvo atidarytas Londone praėjusiais metais. Šis įvykis buvo skirtas paminėti Tarptautinės kenkėjų kontrolės „Rentokil“ 85 metų veiklos jubiliejų, kurios įmonių grupei priklauso ir „Dezinfa“.

„Šis renginys susilaukė labai didelio susidomėjimo, tad norime įsitikinti, ar lietuviai taip pat yra tokie drąsūs kaip anglai ir pasiryš suvalgyti mūsų siūlomus vabzdžius“, - meta iššūkį M. Kutkaitė.

Kenkėjų kontrolės ekspertų „Dezinfa“ vadovė tikina, kad restorane dar gausu gardumynų ir kviečia kauniečius bei miesto svečius įveikti savo baimes ir paragauti svirplių su druska ir actu, traškių barbekiu skonio milčiaus lervų, skrudintų skėrių, skrudintų milčiaus lervų, skrudintų svirplių, milčiaus lervų su meksikietiškais prieskoniais, svirplių su kariu bei įvairaus skonio ledinukų su skorpionais, skruzdėlėmis, lervomis.

Restoranas veiks iki balandžio 5 d. Kaune, Žalgirio arenoje, parodos „Agrobalt“ metu. Degustacijos vyksta nuo 10 iki 18 val.