Kenkėjai
Sezoninių kenkėjų naikinimas
Ropojantys vabzdžiai
Skraidainčių vabzdžių naikinimas
Graužikai ir kiti
Jūsų verslui
Maisto pramonė
Pramonė
Kodėl UAB „Dezinfa“?
Omarai ilgą laiką buvo laikomi nešvariu gyviu, geriausiu atveju tinkamu trąšai ar nepasiturinčių žmonių maistui. Dabar vėžiagyviai patiekiami prabangiausiuose restoranuose. Galbūt praėjus dar keleriems metams šventinės vakarienės metu skanausime vabzdžių?
Jau milijardai žmonių visame pasaulyje, siekiantys maitintis sveikai, į savo mitybos racioną įtraukė vabzdžius – baltymų šaltinį.
„Vabzdžių restorane „Pestaurant“, kurį atidarome kartą per metus, lervų, skėrių ar svirplių paragavę žmonės lieka nustebę jų skoniu. Įveikę savo baimę, daugelis grįžta dar ir dar kartą. Tai itin sveikas maistas – iš tiesų sunku patikėti, kad 100 g skėrių yra per 20 g baltymų, per 35 mg kalcio ir 5 mg geležies. 100 g svirplių turi tik 121 kcal, kai toks pat kiekis jautienos turi 288 kcal“, – apie vabzdžių naudą kalba UAB „Dezinfa“ vadovė Margarita Kutkaitė.
Milda Prackytė, naudoti vabzdžius maisto gamyboje įprato prieš kelerius metus, kai dar studijavo Londone.
„Išvydusi žmones, ragaujančius lervas, darėsi koktu, bet draugė įtikino, kad tai puiki proga įveikti savo baimę ir paragauti tai, ko dar neragavau – išdrįsau ir likau nustebinta. Vėliau pradėjau gilintis į vabzdžių naudą mūsų organizmui. Kadangi didelį dėmesį skiriu savo sveikatai, į mitybos racioną įtraukiau vabzdžius“, – savo patirtimi dalinasi Milda Prackytė.
Pašnekovė išduoda vieno iš mėgstamiausių desertų su svirpliais receptą.
„Labai mėgstu sausainius – juos gaminu iš svirplių miltų, kuriuos maišau su įparastais miltais. Beriu sodos, vanilės, dedu sviesto, išplaku kiaušinius, beriu riešutų, rudojo cukraus, skrudintų svirplių, viską išmaišau ir sudedu ant skardos, kepu orkaitėje. Tai puiki alternatyva riebiems ir nesveikiems desertams. Šis užkandis gausus įvairių maistinių medžiagų ir yra labai sotus“, – pasakoja Milda Packytė.
Kenkėjų kontrolės ekspertai laikinai veiksiantį vabzdžių restoraną „Pestaurant“ atidaro birželio 3 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje. Tą dieną vilniečiai ir jų svečiai nuo 11.30 iki 12.30 galės nemokamai vaišintis dienos pietumis. Restoranas veiks tik vieną dieną. Restorano šefai lankytojams jau turi paruošę dar Lietuvoje neragautų skanumynų, kurie pareikalaus didelės drąsos, kad juos įveiktumėte.
Video ir foto: https://www.facebook.com/DezinfaLT